Slut för i år!

För en vecka sedan så körde vi säsongens sista DM-tävling.
Platsen för vävlingen var Trosta Gård i närheten av Arlanda och sträckorna gick från Edsbro-trakten och ner till Arlanda. 
Eftersom vi bara hade en kvarts framkörning till tävlingsplatsen så blev det sovmorgon och vi åkte inte förrän halv 10 från verkstaden i Märsta. Skönt som lite omväxling.
Efter sedvanlig besiktning och väntan så kom vi iväg strax före ett på eftermiddagen och åkte mot den första sträckan som gick i Gottröra. Här tyckte jag själv att det inte gick speciellt bra, körningen var tvekande och saknade nästan helt attack, dessutom var vägen riktigt dålig på sina ställen med djupa potthål och annat så vi nästan trodde att bakaxeln skulle ligga kvar bakom bilen. Men vi tog oss iallafall vidare till nästa sträcka utan problem. Även på SS2 gick det halvknackigt och det var riktigt halt på sina ställen både på grund av temperaturen och veckans regnande och vi tog oss igenom men mycket mer än så var det väl inte, trots att noterna satt där de skulle. På SS3 började jag känna mig lite mera "varm i kläderna" och attacken började komma smygandes. Körningen känndes inte alls lika tvekande längre och när vi kom imål hade mungiporna börjat vända uppåt. Vi drog vidare till Kårsta IP där dagens serviceplats var belägen, för lite snabb översyn på bilen och mat till besättningen.
SS4 Vadet strax norr om Skepptuna, var nästa sträcka och här började det kännas riktigt bra och vi lyckdes nog tillochmed få till en och annan sladd.
5e och sista SS var Arlanda-sträckan, som namnet antyder så går starten längs med staketet runt plygplatsen och det är en riktigt kul sträcka, bred och snabb i början för att växla till smalt och krokigt. Nu känndes det som jag fått upp farten ordentligt och det var fantastiskt kul att köra här och noterna satt klockrent (vilket de ifs. brukar göra när Max läser...). Det var riktigt så att man tyckte det var tråkigt att det var sista sträckan, nu när det börjar kännas bra...
Tillbaka till huvudmålet för att kolla resultaten...
Jag tyckte inte det gått så värst fort under dagen så vi hade inga större förhoppningar, men en 3e-plats hoppades vi på ändå, eftersom några fallit bort... Vi blev riktigt överraskade när resultatet för våran klass kom upp och det visade sig att vi slagit till med en klass-seger!
Riktigt kul avslutning på säsongen och fin motivation till nästa år då målsättningen är att åka i nya Grupp F med en helt nybyggd 240. Bygget kommer man kunna förja här på bloggen när vi väl kommer igång...
Medan jag sitter här och skriver så ser jag att den slutliga DM-tabellen just publicerats:
2a i Cförar-cupen och 2a i Std.-cupen! Dessutom så blev jag även 2a i Mälaröarnas MK´s KM! Riktigt kul!
Ett stort tack till alla som varit med och hjälpt till under året, lite extra till Max Nensén som läst noter i världsklass och Jompa Lindblom som skött servicen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0