Mälarrallyt och ABT-sprinten.

Jahapp, då har ungdomssektionen varit ute och sladdat lite igen. Denhär gången var det en av årets intensivaste helger med tävling på både lördag och söndag, plus att jag var delaktig i arrangerandet av söndagens tävling som var MMKs hemmatävling.
Lördag:
Mälarrallyt med start och mål i Eskilstuna och ingår i Sthlms DM. Co-driver för dagen var rutinerade GruppH-föraren Alexander Jansson från Rasbo MK och transport samt service stog Olle Kaltea för.
Efter besiktning och sedvanlig utdragen väntan så var det så dags att åka ut och sladda. Efter veckans regnande så var jag ganska skeptisk både när det gäller vägarnas kvalité och fäste inför första sträckan så jag började nog ganska trevande. Vi kom igenom första utan några som helst problem och gav oss på nästa sträcka. Nu kändes det som tempot blev lite bättre och jag märkte att jag faktiskt kunde lita på att däcken gjorde sitt jobb. Noterna satt näst intill perfekt och rabblades lugnt och tydligt i intercomen. Efter SS2 var det dags för service och den var belägen på Strängnäs Motorstadion. Eftersom vi inte hade några problem med bilen så nöjde vi oss med att kolla luften i däcken och käka lite smörgåsar innan vi fortsatte till SS 3 och 4. De här sträckorna var mycket sämre än de inledande 2 men vi tog oss igenom med ganska skaplig attack kändes det som. Efter SS4 stog konkurrenterna nästan på kö i utfarten från sträckan för att byta punkterade däck, men vi klarade oss lyckligtvis trots två sönderslagna fälgar. Detta var nog tack vare att jag numera åker med slang i däcken. Dags för service igen, denna gång i Åkers Styckebruk, och vi passade på att byta de krokiga bakhjulen och åt mera mackor innan det var dags för dagens enda sträcka som var över milen. SS5 var bitvis riktigt usel och det var inte långt ifrån att vi fastnade i spåren, men vi tog oss trots allt igenom även denna sträcka. Lite extra tid tappade vi dock på ett par ställen där vi blev nervinkade förbi avåkta bilar. Påväg ut från sträckan så upptäckte jag att ena motorfästet verkade trasigt så vi tog oss försiktigt till dagens sista service där vi säkrade motorn med ett spännband för att kunna fullfölja de sista två sträckorna.
SS6 och 7 var sett till kvalitén dagens bästa sträckor och vägarna hade dessutom börjat torka upp riktigt bra och det kändes som jag fick upp ett ganska anständigt tempo och noterna satt perfekt! Väl imål så blev det efterkontroll på spjällhus och diff, vilket självfallet klarades av utan anmärkning. :)
Resultatet var väl lite medelmåttigt som vanligt (8 av 10 i VOC-C och 129 av 145 totalt) men med tanke på omständigheterna så är jag ändå nöjd med dagen.
Stort tack till Alex Jansson som hoppade in och sjöng ur nothäftet!
Söndag:
Efter att ha skruvat till 00:30 för att få till en skapligt hel motorkudde så var jag inte helt pigg när jag åkte ut till Ekerö strax efter 5 på morgonen för att hjälpa till med anmälan. Olle fick sovmorgon och kom ut med rallybilen ett par timmar senare. Dagens bisittare var Danne Hollgren som jobbar hos grannfirman Din Bärgare.
SS1: Jag märkte direkt att de ganska slitna Dunlop-däcken jag lagt på var väldigt hala på dethär underlaget men jag försökte göra det bästa av situationen och tiden 2:07.1 var väl inget att skryta med.
SS2: Här försökte vi ta i lite hårdare men drabbades av ett par rejäla toksladdar i den första högern. Jag lyckades med en hel del tur att reda upp situationen och gasade vidare. Resten av sträckan gick problemfritt. Efter missen i början så var jag helt säker på att detta åket var långsamare än första men det visade sig att vi var 2sek snabbare!
SS3: Nu tog vi i "lagom" och hela åket gick relativt lugnt och utan toksladdar. Tiden blev 2:02.9 och vi lyckades ta tillbaka en av placeringarna som vi tappade i andra rundan.
Ett jättetack till Olle som såg till att bilen transporterades till rätt plats vid rätt tillfälle under helgen och även ordnade så den blev besiktad på söndagen när jag själv var upptagen med att sitta i anmälan. Utan dig hade helgen helt enkelt inte funkat!

ABT Sprinten, årets höjdpunkt på Mälaröarna.

Kommande Söndag är det dags för oss att arrangera en sprinttävling igen. Själv ska jag åka som mellanåkare efter ungdomsrally. Bilen är fortfarande på behandling hos Dr Friberg men han har lovat att patienten ska vara utskriven från sjukstugan tills dess. I högerstolen kommer det ev. att sitta en journalist från Ekerötidningen som skall skriva lite grann om tävlingen. Reserv på högerpallen är Dr Friberg. Lördagen kommer att gå åt till att göra i ordning sträckan och detta jobb kommer ett fåtal medlemmar att sköta då flertalet av dom aktiva åker Mälarrallyt den dagen. Vi får hoppas att vädret är på vår sida på tävlingsdagen.


RSS 2.0