Testa av Mazdan samt haveri

I söndags åkte delar av teamet till tickstamotorstadion för test av den nya bilen som hämtades veckan innan spända av förväntan åkte vi upp mot Rimbo.
Efter av lastning och kontroll av banan innan kunderna kom så varmkördes bilen och suporter gänget på plats bestående av Mr Ulf Björnvad och Sören vesström så skulle bilen testas.
Den fungerade över förväntan och maskinen lät riktigt kry.
Mazdan fick vila under Rallyworks eventet för att senare på eftermiddagen återigen få lufta gas spjället några varv tyvärr så blev det bara ca 1,5 varv innan det kom ett oroväckande ljud från växellådan bilen parkerades och det konstaterades att något i lådan hadde låstsig.

Mazdan lastades på vagnen mad hjälp av Harry, Per och Fredrik Wikner och Fredrik Lundqvist avlatning i garaget fick vänta tills Måndag eftermiddag då demonteringen börjades efter intag av middag så åkte undertecknad ut till garaget för att fortsätta demonteringen av lådan det är svårt att sluta när man väl har fått upp farten vid 01,00 låg lådan på garagegolvet dessvärre landade den i oljebaljan med gammal växellådsolja som självklart gick i bitar med olja över hela golvet som följd (Har man inte jobb så det räcker så skaffar man sig).
Tisdag förmiddag så införskaffades Absol för sanering av missödet, lådan lastades för att demonteras på HVL Maskin.
Vid demonteringen så konstaterades att 3ans drev delvis saknade nödvändiga kuggar troligen en följd av en tidigare lite allt för hård kontakt med någon form av sten som orsakade försvagning i materialet som sedemera brast under testet.
Nu är det bara att vänta på att Sellholm skall öppna efter deras semester, hoppas att vi hinner få ihop lådan innan Tävlingen i Strängnäs.

Tyvärr så är det ju sådana här saker som kan hända i den här sporten påkänningarna på materialet är ju trots allt ganska stora.
Trots missödet så är jag mycket nöjd med bilen och ser framemot första tävlingen i en 4WD.



// Eklund

Bilbyte

För ca 1vecka serdan åkte Eklund ner till Nyköping med släp och rallybil samt fullt lastad servicebil, Edlunds Transporter hadde lånats för ändamålet.
Målet med resan var att ev byta rallybil vilket det även blev på släpet vid hemfärd stog en Mazda 323 Turbo 4WD.
Tanken på att byta bort GrH Volvon kom under samma vecka då Mazdan hittades på Blocket och efter ett antal samtal med Uffe Björnvad så bestämdes att vi skulle åka och titta på den i alla fall.
När Christer och jag hadde lastat in allt  ( trodde vi ) så såg vi att det låg 6st däck kvar på marken gör om gör rätt.
Hem färden gick utan problem trots ett smärre överlass.
Nu väntar vi bara på premiären som skall äga rum i Strängnäs 14/8 då denna tävling även är KM för MMK bisittare denna gång blir Per Eklund.


// Eklund

RSS 2.0