Team SE Motorsport i Krutcupen!!

Ja det är faktiskt sant....I morgon Söndag är det dags för debuten för Krutcupsgänget som består av Ola Lkebjer, Janne " butte " Budzyk samt en kollega till Ola. Edlund har lånat ut garageplats för bygget av bilen och skulle egentligen ha varit en av chaufförerna i morgon men det kom lite annat i vägen för det. Det extravaganta tävlingsredskapet består av en Mazda MX3 bestyckad med en värstingmaskin!!! dvs. en 1,8 liters V6:a på svindlande 140 bhp. Bygget har fortgått under några veckor i garaget och teamet vill tacka Uffe Björnvad för svetshjälp och den riktiga tävlingsstolen. Vi håller tummarna för dom som ska köra i morgon . Mer info finns på www.krutcupen.se
 

RALLY GOTLAND 2013

Idag blev det klart att herr teamchefen själv kommer att köra även årets upplaga av RG!!
Årets nyhet blir besättningen i den vita blixten som kan liknas vid " The beauty and the best" då den åtråvärda platsen i högerstolen vanns av Frk. Jennifer Baath tävlandes för hemmaklubben Gotlands MF BK. Vem som därmed fick "best" titeln kan därmed lätt räknas ut vem som får bära.
Nya däck är beställda och denna gång blev det KUMHO som har 14" däck i sortimentet. En "ny" stol ska monteras på högersidan då den som sitter där är väldigt trång, en översyn av framvagn och bromsar finns också på önskelistan. Just det.....sommardäck till släpet måste också införskaffas innan färden mot Gotlandsbåten startar.
Nu är det ju en dryg månad till start så allt ska nog hinnas med. Mer info senare.
Välkommen till teamet Jennifer!
 
 
 
 

Gestrikekannan igen...

 Även ungdomssektionen åkte Järbo MKs "Gestrikekannan", denna gång med MMKs Mattias Carlström i högerstolen och med John "Jompa" Lindblom som servicegubbe och Mattias pappa Christer Carlström agerade hejjarklack ute i skogen.
Hela teamet möttes upp i Märsta för karavan-åkning upp till tävlingsplatsen. Transporten upp samt besiktning gick helt smärtfritt så vi fick gott om tid på oss att ladda inför starten.
När vi så kom ut på SS1 så kännde jag ganska snabbt att jag hade mycket bättre flyt i körningen än jag hade i förra tävlingen plus att bilen kändes riktigt bra. Noterna satt riktigt bra förutom ett litet parti där Mattias tappade bort sig kort efter att vi blev nervinkade förbi en bil som låg på taket mitt på vägen. Han var dock snabbt ikapp med noterna igen och vi tappade nog inte många sekunder på det lilla missödet...
Dags för service och allt fungerade så bra så det blev bara lite frukt och dricka innan vi gav oss av till SS2.
De övriga sträckorna flöt på hur bra som helst, noterna satt perfekt och jag kännde verkligen att jag kunde lita på det som sades i intercomen vilket i sin tur ledde till att jag vågade satsa lite mer och ta i lite hårdare. Förvisso blev vi rejält frånåkta i klassen, men med tanke på att jag bara åker 1-2 vintertävlingar varje år så kanske inte det är så konstigt?
Lite glädjande var det dock att vi lyckades besegra Edlund med 58 sekunder!! =D
Nu blir det att vila sig i form inför grussäsongen, som inleds på Gotland sista helgen i april...
Ett stort tack till Mattias som hoppade in och läste noter, förhoppningsvis så är det inte sista gången i år, och tack till Jompa som stog i beredskap på serviceplatsen hela dagen!
 

Gestrikekannan med diverse strul.

Edlund fick för sig för en vecka sedan att ännu en vintertävling skulle åkas. Codriver Eklund vidtalades och ville åka med. Bilen fick en del omvårdnad i garaget och allt såg bra ut ända tills codrivern förvarnade om sjukdom ( inte den vanliga mentala alltså ) utan nu var det nå´n bacill han hade lyckats hitta. På Fredag eftermiddag lämnade han definitivt återbud och jakten på ersättare startade, eller tilltänkt offer var redan utsett och svarade "klart jag åker med" =) Lördagens inhoppare i monsterGolfen heter Danne Gustafsson och sitter även han i styrelsen för världens bästa motorklubb Mälaröarnas MK. Vi skulle träffas på plats i Järbo och jag fick resesällskap av Valkyria på vägen dit så jag inte skulle behöva åka själv. Väl på plats visade det sig att Danne bytt hela sin utrustning inkl. hjälm och då passade inte hans STILO hjälm till min intercom. Jakten på en adapter började och vi hittade en till slut......tyvärr var det fel adapter så vi blev tvugna att åka utan intercom och därmed också utan noter! Danne skulle läsa på det gamla hederliga sättet som man gjorde förr och skrika så mycket han orkade. Det visade sig att Danne var en klippa på detta och gjorde min dag mycket enklare än jag befarade, men stackaren har nog ingen röst ett par dagar framåt =). Nåväl, 4 sträckor på tillsammans 8 mil där den längsta var 2.8 mil lång skulle avverkas.
Vi kom igång ganska bra och det fungerade ganska bra både kör och läsmässigt även om jag inte hörde allt Danne sa. Körningen stämmer bättre och bättre så med ännu mer träning kanske jag lär mig detta med fwd. Vi tappade tid på dom snabba sträckorna och ingångsfarten behöver höjas ett par snäpp men i svängarna och efter vågar jag hålla i ganska bra. Som ensam startande i klassen blev det ju vinst med tillhörande prisutdelning där det skulle pratas med en speaker! ( pinsamt när man inte hade nå´n konkurrent). Järbo MK bjöd på roliga vägar som dock blev ganska spåriga på sina ställen men så är det ju i vårt land. Jag vill rikta ett stort tack till Danne som åkte med och till Jerry och Rimas som skötte servicen! Nu blir det uppehåll till sommarsäsongen.
 

RSS 2.0