Årets sista? rally avgjort.

Tävling på "hemmaplan" innebar sovmorgon i rallysammanhang. 07,30 lämnade jag garaget för färden mot Skepptuna via Upplands Väsby där inhoppande kartläsaren Tommy Ohlsson skulle plockas upp. När vi lastat av och åkte mot vad vi trodde var servicen så var en plats redan reserverad för oss med pressenning och tält, fint ska det vara. Tack för det Leffe Nilsson & Greger "spännbandet" Österström. Vi skulle få åka 4 av 5 sträckor för att inte kunna konkurrera medC förarna.
SS1, Folkracebanan som enligt utsago skulle vara hal som bara den med mycket lera. Vi skulle ta det lugnt och försiktigt men det blev inte så utan vi fich en ahaupplevelse i en vänster mitt på sträckan. Både jag och Tommy trodde att vi skulle lämna lerstigen för en naturupplevelse bland granar och tallar men på något underligt sätt lyckades vi få runt bilen i kurvan,,puh det var nära. Slutet av sträckan bestod av asfalt så där skulle vi också ta det lugnt men oj vad brett det gick där ha ha, Tiden i mål blev 1,25 vilket räckte till en placering högt upp i hela 2wd fältet, 10:a eller så! Närmaste voc var 2 sek efter och närmaste c-voc 5 sek efter.
SS2, En kort och snabb bit där jag dock fegade lite för mycket trots Tommys försök att få mig att hålla farten genom svängarna. Tid. 1,34 vilket var 2:a voc tid efter C-föraren Gerhard Eklund som under denna höst fått upp tempot ordentligt (eller hur Gerhard?). Hela 4 sekunder var vi efter men vi var 1 före totalt i alla fall.
SS3, Arlandasträckan i en delvis ny sträckning. Här kan vi bara konstatera att dwet inte missades något på hela sträckan + att Tommy höll upp tempot på chauffören med sin lokalkännedom och peppning hela tiden vilket gör att jag inte slappnar av med temposänkning som följd. Vi åkte dessa dryga 7 km på 6,12 och var återigen snabbaste voc. Sedan var det service med kaffe, korv och fönsterputs (tror nog jag föredrar kaffet framför fönsterputsen)=)
SS4, En kort och halvsnabb sträcka på 3km. Lite missade växlingar var det enda som inträffade + att Tommy lyckades få mig att inte släppa gasen i ett par långdragningar!!! Tid: 2,06 var 3:e voctid på sträckan.
Totalt sett så var vi snabbaste Volvo Original efter 4 sträckor och vi är jättenöjda med dagen.
Ett stort tack riktas härmed till Tommy Ohlsson som med kort varsel hoppade in i högerstolen.

Ps. Givetvis ska det alltid hända något negativt. När jag skulle lasta av efter tvättningen lossnade ena rampen så bilen hamnade lite snett så att säga. Lös spoiler och stötfångare hann jag se innan jag släckte lyset i garaget.

/ Edlund /

Rallyt den 30/10

Det har skett ett kartläsarbyte.... Micke "Gotland" Larsson fick arbetsrelaterat förhinder och kunde inte åka med på Lördag. En herre med namn Tommy Ohlsson från Skepptuna Mk tillfrågades och kunde ställa upp för teamet.
Tommy är själv voc-åkare med en 240 men är sugen på ett bilbyte till 940 och ville ta chansen att åka med i teamets nu värmeförsedda racerbil. Micke Friberg ä.k servicechefen har under veckan fått till bilen i ett tävlingsdugligt skick så att Stefan & Tommy får en varm och ombonad resa. Rapport efter helgen så klart.

Årets sista?

Kommande Lördag är det tänkt att det ska gasas lite igen. En C-förartävling i Skepptuna som även är öppen för A och B förare som kör i en gemensam klass. Det blir nog svårt att ta en bra placering mot alla grp-h och 4wd bilar så vi får sikta lite längrwe ner i fältet denna gång.
Jag måste även rikta ett stort tack till en herre från Gotland vid namn Micke Larsson som har erbjudit sig att vara kartis i Skepptuna, Kul som fasiken ska det bli tycker jag.
1:e mekaniker Friberg har under veckan vecklat ihop sig under ratten och tagit bort det trasiga värmepaketet. Tyvärr hede fel värmepaket levererats så givetvis passade det nya inte alls. Nu finns däremot rätt del i garaget för montering under Måndagskvällen. Tur att man har en vig och smidig servicekille som ställer upp när en annan inte har en chans att komma ner där under ratten. Ja ja, jag är väl lite för välväxt för sådana övningar så nu pratar vi inte mer om den saken.....
Håll tummar och tår för oss på Lördag.


/ Edlund /

Noratrofén 2010-10-02

Nu har det avgjorts, Dm och Km alltså. Nora Mk var arrangör för dagens tävling som bestod av 3 st specialsträckor på ca: 1,5 + 1,2 + 1,0 mil. Edlund vid ratten som vanligt och Eklund vid nothäftet. Servicen för dagen utgjordes av Micke Friberg och Uffe Björnvad som hade bilbrist för att själv kunna åka idag. Det är otroligt skönt med den uppbackning vi fått under alla tävlingar med mekhjälp, mat och dryck samt div däckbyten och tankningar. 
06,10 åkte jag från garaget för att hämta Eklund i Enköping för vidare färd mot Hummelsta där det var samling och frukost för dom som ville. Väl framme i Nora gick anmälan och besiktning i en svinblink och vi kunde åka till starten/serviceplatsen där Hellund´s hade reserverat plats för oss, tack för det.
SS1, 1,5 mil på snabba vägar där vi tyckte att det gick ganska bra trots att tidkortet visade något helt annat. Efter div. snack med övriga i klassen uppstod en viss förvirring då tiden vi fått inte kunde vara rätt. Nu visade det sig att det var klubbkompisarna i bilen bakom Tom Hansson och Johan Thelin som hade fått minutfel på sträckan.
Slutet på ss1 var rena Finlandsvägen där vi tyvärr fegade för mycket och fick tiden 9,49,3 i mål.
Service, Kaffe dricka och en korv slank ner i våra magar och 20 liter bensin i tanken samt lite riktning av fälgar samt kontroll av lufttryck i Dunlopdäcken.
SS2, 1,2 mil på riktigt snabb väg där jag fick använda 5:ans växel för första gången. Sträckan var riktigt fin och innehöll en chikan där det stog ingång vänster i noterna men den förvirrade codrivern vidhöll 2 gånger att det var höger som gällde =) Ja ja, teamet ska nog samla ihop till ett par handskar åt honom med brodyr i tumgreppet, ha ha
Nu spelade höger och vänster inte så stor roll då bilen framför oss hade placerat om tunnorna en aning samt att6 flera av dom låg ner. Resten av sträckan gick ganska bra även den trots en liten ahaupplevelse vid ett vägbyte vänster där det var avbockat en bra bit ut i vägen. Tiden blev 7,38,6
SS3, 1,0 mil där vi fått höra att det skulle vara väldigt spårigt men det stämde inte tycker jag. Här tyckte vi att det flöt på riktigt bra men som vanligt säger tiden något annat, 7,11,6 stog det i tidkortet. Nåväl, hel bil glad besättning och massor med snack med rallykompisar gör att det här med rally är så himla kul.
Dagens resultat blev 4:a i klassen, 2:a i km och 3:a i dm.
Ett stort tack till alla som var med i Nora och givetvis till Ullis som var med på distans genom att skicka med en supergod kladdkaka till oss godisgrisar.
Om vi ska summera slutresultatet i Dm och Km är det preliminära resultatet följande.

Dm....
Std cupen 4:a
B-förare   3:a
2 wd        8:a

Km....
2:a förare
1:a kartläsare och Km mästare (Eklund)

SE Motorsport vill tacka alla som på något sätt varit med och hjälpt till eller bara hejat på oss samt alla medtävlare, funktionärer, publik och sponsorer för all hjälp och stöttning.
Vi får se om det blir någon mer start i år eller om vi samlar krafterna till 2011.

Obs!! vi har en egen kanal på YouTube, sök på  semotorsport1 där kan ni se några incarfilmer.

RSS 2.0