Ungdomssektionen drar oxå till Gotland!

Nu är äntligen alla detaljer lösta så nu är det klart att även ungdomssektionen i form av mig, Leffe, åker till Gotland för årets gruspremiär. Det var länge oklart vem som skulle sätta sig i högerstolen eftersom både Conny som jag åkte med förra året och Calle som jag ska åka med i år var upptagna redan innan jag bestämt mig för att åka. Så efter lite letande och efterlysningar så hörde en helt ny bekantskap av sig per telefon, nämligen Rickard Gustafsson från Eskilstuna som åker för SMK Södermanland. Det ska bli riktigt kul att se hur det kommer funka i bilen, men magkänslan är iallafall att det kan bli riktigt bra! I teamet kommer även Greger som vanligt att ingå, för att sköta servicen under tävlingen. Jag vill passa på att tacka bla. Stefan Edlund och framför allt Tobias Lis som båda hjälpte till att sprida mina efterlysningar på nätet och förmedla kontakten till Rickard, och såklart tack till Rickard som är villig att kasta sig ut i det okända... =) Nu blir det några kvällar på verksta´n för att se till att bilen är i toppskick inför tävlingen, bla. så måste jag bygga ett nytt kamerafäste och nya däck ska göras iordning.


Rally Gotland

Även teamets japanavdelning kommer att åka över till kalkstens hawaii för att spruta lite grus. En hel del uppdateringar har utförts på bilen så vi får hoppas att investeringarna kommer till sin rätt. Nya däck har införskaffats det är man ju inte bortskämd med att få åka på helt nya ringar, Även fälgarna har fått sig en genomgång vilket var behövligt då vissa var som spiralmakaroner. det fick bli 4st nya blanka fälgar med. Bilen är idag inte helt färdig för race men vi skall nog hinna klart i god tid före avresan till ön. Det skall bli riktigt kul att få göra comeback på ön i förarstolen då jag dom sista åren har rabblat noter år morfar Edlund som för övrigt också kommer att åka. Notrabblare i den röda sportbilen kommer att vara Kjelle Hellund, Kjelle är A-förare med en massa rutin och är inte känd för att fega (vem kommer ihåg en fegis) :) . Kjelle har inte kört så mycket själv på siståne då han har åkt med sin son Jerry under ungdomsrally tiden nu mer har Jerry svänglapp så förhoppningsvis kommer Kjelle att damma av sin grH Golf och vara mer aktiv som förare. Vi kommer även att ha med oss en mullemeck som lyssnar till namnet Rickard Simson . Rickard jobbar på Ekerö Bilskadecenter, Jag hoppas att Rickard kommer att få några behagliga dagar men det förutsätter ju att Kjelle och jag håller oss på vägen och är lagom snälla med materialet. hur som helst så skall det bli riktigt kul och håll tummarna för att det blir bra väder.


Rally Gotland 2012

Efter en vinter utan en enda tävling börjar det rycka i gasfoten lite grann. Premiär för året blir Rally Gotland där en "ny" bekantskap dyker upp i högerstolen. Den gamla avdankade kartisen Eklund sviker sin namne genom att köra tävlingen själv i den röda riskokarMazdan. Vem blir det då som dragit vinstlotten att åka med herr teamchefen på kalkstensHawaii ? Jo, Alexander "pokalen" Jansson från Rasbo MK anmälde tidigt intresse för att få fart på den ibland allför försiktige Edlund. Smeknamnet har han fått av mig då hans enda lilla krav är POKAL!! Vem är då denne Alexander? jo en A förare från Uppland som de senaste åren framgångsrikt rattat sin egen 240 Grp-H. Bland annat har han vunnit B förarklassen totalt i den numera nedlagda Supercupen. Smed till yrket och en trevlig bekantskap som jag hoppas ska få farten att öka ett snäpp. Detta år åker vi till Gotland utan vår servicepersonal som har anmält förhinder men Micke har ju fixat bilen innan tävlingen med ny koppling mm. Nu ska det sista fixas till på 940´n och lite nya däck ska monteras innan det är dags.


Var är teamchefen?

Bristande motivation i kombination med brist på snö har gjort att det blivit ett längre uppehåll än det var tänkt. Bristen på snö innebär ju brist på inkomster för oss stackars snöröjare och inte bara brist på tävlingar. I går blev jag medlurad till Järbo för att agera servicepersonal till klubbkompisen Ronnie Lönn i hans 940 voc. Vi hann även ut för att titta på sista sträckan innan vi fick inställelseorder av team Lekebjer att bege oss till början av ss4 där dom lyckats parkera ekonomi Golfen en aaaning vid sidan av vägen. Det krävdes 2st 4wd bilar och linor, spännband (ja Greger var med) samt knuffning innan den blåa folkisen var på vägen igen. En lång dag blev det 05,00-21,00 innan en influensasjuk trött teamchef stapplade in genom ytterdörren. Men det är nog kul det där med rally i alla fall......tror jag.


Nu har det åkts tävling!

Den planerade tävlingen i Almunge blev inställd pga. väderleken så vi laddade om för årets första DM-tävling istället. Det var Järbo MK som anordnade Gestrike-kannan i skogarna runt Kungsberget igår den 3e mars. Teamet bestog denna dag av mig (Leffe), Calle Fincken från Värmdö MK som gör premiär som kartläsare åt mig och Greger stog för förstklassig service som vanligt. Det var ända till torsdag kväll osäkert om tävlingen skulle köras överhuvudtaget men efter lite omläggning av sträckorna så beslutade tävlingsledningen att det skulle åkas, så vi hade inte lastat i onödan. Resan började från Märsta vid 7tiden så vi skulle ha gott om tid för besiktning och div. förberedelser och när vi var på plats i Järbo strax efter 9 så flöt anmälan och besiktning riktigt bra. Jag ska erkänna att jag var lite nervös inför besiktningen eftersom bilen var helt ny för mig, men det var ju helt obefogat... Efter sedvanlig lång väntan så blev det till slut dags för mig och Calle att åka ut i skogen och köra lite rally. Vi var riktigt skeptiska till kvalitén på vägarna både med tanke på den senaste veckans vårväder och även vårat höga startnummer (98) men vägarna var förvånansvärt fina. Visst var isen riktigt spårig på sina ställen och bitvis så var det rena grusvägar att åka på, men jag hade förväntat mig mycket sämre förutsättningar. Dom två första sträckorna före servicen gick bra men mycket på säkerhet för att känna på bilen och underlaget. Vi hade en liten kris i ett vägbyte på SS1 när jag bromsade på mig lite och kom för långt ut i vänstern. Vi klättrade lite i snövallen och råkade köra över en dumt placerad varningstriangel, men kunde fortsätta utan att tappa allt för mycket tid. I övrigt så gick både SS1 och 2 relativt bra. På servicen så blev det bara kaffe och mackor samt lite fönsterputsning eftersom däcken fortfarande såg fina ut. SS3 och 4 var inte alls lika spåriga som dom 2 första och jag började också bli lite varm i kläderna så jag vågade ta i lite mera. Båda sträckorna gick riktigt bra förutom ett litet misstag på 3an där jag gjorde ungefär samma sak som på 1an och plockade en pilstolpe. Även här kunde vi fortsätta utan allt för stort "tapp". Efter målgång så fick vi veta att vi hängt med ganska bra trots att jag var ovan med bilen och inte alls gillar vintertävlingar. Resultatet blev 5a i klassen av 7 och 63a totalt av 108 startande tycker jag är helt ok med tanke på förutsättningarna. Tack till Calle som rabblade noterna förstklassigt, jag ser fram emot ett givande samarbete under året... Och såklart ett stort tack till Greger som ställer upp och offrar halva helgen för att hjälpa mig med allt runt omkring! Nästa tävling blir på Gotland om 1½ månad...


RSS 2.0