Emk Kannan 18/9

Teamet har varit och åkt tävling igen!
Först måste vi i bilen rikta ett jättetack till vår servicepersonal Micke, Ullis och Alex som ännu en gång ställde upp.
Micke sköter skruvandet och tillsynen lysande och Ullis är guld värd med nykokt kaffe och hembakta muffins samt hamburgare till en hungrig rallybesättning. Alex far runt och sprider glädje samt ser till att chauffören får godis !
Just det, det var viss tävling också. Besiktningen var i Eskilstuna och gick jättesnabbt, endast 2 timmar!!!!!!!!!!!
Starten var sedan i Kungsör där det var strålande solsken hela dagen...NOT. Regn regn regn hela dagen usch!!!
Vi ändrade lite målsättning p.g.a dom hala vägarna och försökte åka smart utan att fara till skogs.
SS1 var en kort sträcka där vi blev varnade för en dum höger i början men vi klarade den utan problem på 1,33,5
SS2 var något längre och här uppstod dagens första problem, tvättbräda i starten gjorde att ett par bussningar till växelspaken gick på lunch. Efter att på den korta 10 min servicen ha kollat under bilen konstaterades att problemet satt på insidan men det hann vi inte laga tyvärr. Tiden blev 4,21,3
SS3 Med en växelspak som sladdrade betänkligt startade vi sträckan i en uppförsbacke och lyckades få i 2:ans växel på 3:e försöket och ett antal dyrbara sekunder flög sin kos. Tiden blev till slut 4,47,8
SS4 här fick jag tips av Egeland i bilen framför att trycka ner spaken när jag växlar och det fungerade hyfsat i starten men att sedan komma ihåg det vid varje växling var inte lika lätt. Tid 5,47,4
Sedan var det service där Micke gjorde en provisorisk lagning som höll resten av dagen. Lite mat fick vi av Ullis också så nu skulle vi bara njuta av dom sista sträckorna, trodde vi ja!!!!!!!
SS5 En bra start med hittade växlar och ett bra flyt i ca 1 km sedan började bilen vibrera,låta illa samt ryka en väldans massa. Det skakade ordentligt och tjöt så vi knappt hörde varandra i intercomen så det blev till att fisåka mot mål med täta blickar i backspegeln så vi inte skulle vara i vägen för Carneling som startade bakom oss.
Ca 1 km från mål small det till och alla vibrationer och oljud försvann lika plötsligt som dom kom. Jag tror att vi tappade 30-40 sekunder på detta. Tid 8,19,5
Service igen och Micke lyfte upp bilen för en koll under men ingenting hittades så vi tankade lite och åkte mot sista sträckan.
SS6 Samma som 2:an som vi körde på ungefär samma tid. 4,22,8
Sammanfattningsvis en strultävling som inte blev bättre av att resultaten inte kommit upp efter 2 timmars väntan.
En 5:e plats i Dm, en 3:e plats i Km blev det till slut och nu återstår det bara en tävling i nämnda serier, nämligen i Nora 2/10. Vi har ju några placeringar att kämpa om där då vi ligger 4:a i Dm och 2:a i Km samt chans på lite prispengar i Dunlopcupen. Nu fixar vi till bilen och tar nya tag i Nora!!

/Edlund/

Ramirentsprinten 2010


Ramirentsprinten 11/9, Volvo Original

Efter ett längre ofrivilligt (div plåtjobb ) uppehåll var det äntligen dags för lite rallyåka igen.
Jag hade för ganska länge sedan lovat teamets tröj och dekalguru Mathias "Matte" Johnsson att få åka med en tävling och vad passar då bättre än en tävling i hans hemkommun. Jag plockade upp Matte på vägen mot Markim där sträckan som skulle köras låg. Efter besiktning och de vanliga sega väntan var det så dags för oss med startnummer 49 att få åka.
Åk1, Ingen höjdare kan man lugnt säga med missade växlar 3 ggr och rattfladder runt ett par utställda balar men i övrigt väldigt lugnt och mitt på vägen gav tiden 2,29,4
Åk2, Nu stämde körningen och växlandet avsevärt mycket bättre och vi trodde nog att tiden skulle ha varit lite bättre men det visade sig att vi åkt på 2,29,0 och alltså endast kapat 4/100. På väg mot depån stod teknikerna beredda med domkraft för en diffkontroll! Bra att det kollas tycker jag.
Åk3, Med ringrostig chaufför och snabba konkurrenter var vi ju tvungna att öka tempot vilket inte är så lätt alla gånger. Nu tyckte både Matte och jag att det flöt på mycket bättre och det visade tiden också, 2,26,2 blev det till slut.
Vår bästa tid räckte tyvärr bara till en 11:e plats och det är jag inte speciellt nöjd med.
Dagens serviceteam var Micke, Alex, Ullis och Emma. Sedan dök Marie, Valkyria och Ekis upp för att heja på oss också vilket är kul. Jag hoppas och tror att Matte hade kul fast det inte gick så speciellt fort idag.



Det börjar dra ihop sig till tävling igen.

Först och främst ett STORT tack till alla som har hjälpt till på något sätt efter karossmodifieringen i Filmsprinten.
11/9 ska vi åka Vallentunas "Cramosprint" på den gamla vanliga Markimsträckan som är en sträcka som har allt, snabbt, ett lyft, trixiga gårdsplaner och ett par stenar man får se upp med.
Denna gång kommer jag att lotsas av en sponsor, nämligen Matte Johnsson från PSS. www.pss.se
Micke & Alex agerar serviceteam och ser till att vi har det bra som vanligt. Det är ju första gången för Matte i en rallybil så det gäller att hålla oss på vägen så han inte behöver byta fillingar mellan åken.
Rapport kommer efter tävlingen.

/ Edlund /

Rasbosprinten

här är den utlovade race rapporten: Med start nr 2 så blev det en tidig morgon termometern visade på 8grader dock inget regn.
Efter ca 45minuters transport så var vi framme i Rasbo av lastning och besiktningen flöt på utan problem.
Dagen kantades med en hel del småstrul inför SS1 så fungerade inte intercomen så det fick vi klara oss utan väl framme vid TK så slog vi av bilen i väntan på start detta skulle visa sig att det var ett dåligt beslut då den inte startade igen det bara hackade om startmotorn så det blev till att skjuta igång bilen.
Ett mycket trevande första åk för att känna på bilen då detta var första gången på grusväg i en 4WD.


SS2 vi tog lärdom av första åket och slog inte av bilen vid TK nu hadde vi även intercom åket flöt på mycket bättre vid målgång så såg jag att det lös några arga röda lampor på panelen remmen till generatorn och vatten pumpen hadde lämnat bilen.
Med vetskap om att det fanns ny rem i bakluckan det visade sig att den remmen inte var rätt utan lite för lång vi lyckades få dit den så vi kunde åka sista åket. 
Vi förbättrade oss med 10sec bara 3 sekunder upp till närmaste bil som dock inte gjorde något bra andra åk men dom var märbart irriterade över att vi var så nära.


SS3 Flöt på bättre och vi gjorde en förbättring på 4sec tyvärr så förbättrade sig även dom andra så vi blev sist i klassen men det var nog ganska väntat det tar ett antal tävlingar för att komma in i hur man skall köra en 4WD.

Trots den blygsamma plaseringen och strul så är vi nöjda med dagen .

Tack Sören Vesström så återigen satt på högersida.

// Eklund


RSS 2.0