Så det kan bli....


FirstStopSprinten 20/6

Sista innan sommaren skrev jag innan tävlingen och det kan man lugnt säga att det blir. Efter en vädermässigt fin förmiddag så började det regna strax innan start i första åket och gjorde vägarna dammfria men hala som bara den.
Jag och Micke som var kartis för dagen sa att vi skulle ta det lugnt i blötan och det var precis det vi gjorde i första åket där körningen var allt annat än bra. I åk 2 tyckte vi att det hade gått avsevärt mycket bättre men tiden var bara 0,9 sek bättre än i första rundan, hm konstigt tyckte vi men klockan kan vi inte råda över tyvärr. Till det 3:e åket blev det en lång väntan vid starten då en bil hade rullat och skulle flyttas först. Det var nu vi måste förbättra tiden för att över huvud taget få med oss nå´n poäng i sprintcupen. Början på åket gick jättebra med inspirerad körning samt rätt spårval ända tills ca: 400 meter innan mål där det var jäkligt halt och vi drev ut i en högersväng.
Till en början trodde jag att vi hade fäste men det försvann helt och vi träffade ett träd ganska hårt. Nu väntar en och annan timme i garaget inan Svarte Petter fått tillbaka sitt forna utseende. Bakskärm, baklucka, bakruta, stötfångare, tankrör och säkert något mer måste bytas. Plåtslagare är kontaktad och han har besiktat skadan eller "skråman" som han sa så nu väntar vi på beställda delar innan jobbet kan påbörjas. Tur att det är sommaruppehåll nu. Ett jättetack till Leffe som hoppade in för andra tävlingen i rad för att hjälpa oss med servicen.

Sista innan sommaren?

På Söndag är det dags för sprintcup igen. Arrangör är Films Mk och tävlingen går i trakterna kring Bergbybanan, Örbyhus. Till denna tävling är det skifte i högerstolen igen, ( undrar om jag skrämmer dom? ) då Mr Micke Friberg vunnit lotten att lotsa mig runt i dom 3 åken. I skrivande stund är det inte helt klart hur teamet kommer att se ut då dancing queen dras med feber och kanske tvingar teamfotografen Ullis att stanna på hemmaplan. Nåväl, Leffe Tårta sköter servicen och då kan kan vi slappna av. Förhoppningsvis kommer även en viss grön Golf med Valkyria vid ratten till start, hon vill ju visa att det bara var "otur" för 14 dagar sedan och hon, Ekis och plåtslagarAlwin har kämpat under veckan med att få EDA på fötter igen. Vi håller alla tummar som finns för att det gröna laget ska lyckas. Rapport efter helgen.....kan det vara något?

/ EDLUND/

Bresontrofen

Den sista DM-Tävlingen innan sommar uppehållet är belägen i skogarna runt Rasbo.
Edlund hade lastat på Fredagen och skulle hämta mig Eklund vid Statoil macken i Knivsta för vidare transport till Uppsala och den obligatoriska besiktningen.
Det regnade och blåste hela vägen upp inget trevligt väder då det blir mycket mjukt på vägarna men trots det så var humöret på topp som vanligt.
Väl framme i Uppsala ( Librobäck ) så var det anmälan och besiktning strax innan besiktningen så högg det till i ryggen på undertäcknad vid vä skuldra liknades med ett revbensbrott inte skönt.
Fick 2st Treo av Edlund vid den obligatoriska kaffe och macka stunden innan start.
Service för dagen stod Leffe Tårtan Nilsson från HVL Maskin vilket han utförde med bravur.

Dags för at försöka ta sig in i bilen inte skönt i ryggen men vi provar.
SS1 kändes inte bra alls trots att vi inte hadde så högt start nummer (66) så var det djupa gropar i starten noterna satt inte riktigt och inte heller körningen kändes som om bilen gick tungt.

SS2 flöt på lite bättre en snabb sträcka men vi var ändå inte nöjda vi kan mycket bättre.
Service även denna sträcka lite soppa i bilen och i väg.

SS3 bemmanad med våra klubb kompisar troligtvis dagens snabbaste sträcka samt kortaste strax över 3Km med chikan inlagd.
Nu börjar vi komma i gång notrna satt bra så även körningen.
tyvärr så tyckte vi att vi skymtade Anders Spjut från klubben ute på ett gärde med en oroväckande bucklig 940a detta bessanades vid målgång han hadde rullat.

SS4 kändes mycket bättre tror att Edlund börjar så sakta komma underfull med den nya bilen ( Svartepetter ) det flöt mycket bättre vilket resulterade i en hygglig tid i klassen då vi viste att en av dom värsta rivalerna om pallplatsen Brundin hadde växellåds problem så hadde vi en liten chans trots allt.

Service lite färsk soppa i bilen och lite smörgås åt oss kolla lite tider och iväg.

SS5 dagens sista sträcka nu skulle säcken knytas ihop samma sträcka som SS1 utom den sista Km troligt vis den bästa sträckan för våran del nu börjar farten komma .

När vi väl kom tillbaka till målet för tävlingen och hadde stält undan bilen visade det sig att dagens körning räkte till en 3e plats i klassen vilket även innebar att vi fick pris.
övriga i klubben som utmärkte sig var ju självklart Jonas ( Brottom ) Björnvad som även denna gång soppade mattan med alla ekonomi åkare Grattis.

Tack Edlund för en trevlig dag hur det än går så tror inte jag att det är många som har roligare än oss i bilen i alla fall.

S.Eklund


Nationaldagssprinten 2010-06-06

Mk Rimo arrangerade en sprint i Lohäradstrakten som inte ingick i sprintcupen men som vi ville åka i alla fall som träning inför kommande Dm tävlingar. Vi denna gång var Stefan & Stefan som fick klara sig utan sitt eminenta serviceteam för en gångs skull. Vi hade även sällskap av Team Nyberg som denna gång vänt på steken och kom till start med Ekis Grp-e Golf och dessutom med Valkyria som chaufför och Robin i högerstolen.
Efter besiktning och den vanliga väntan på mastervarv och förarmöte var det så dags för start........
Åk1, Lugn och sansad körning på en hal väg med massor av rullgrus men utan missar gjorde att vi var 2:a efter det första åket, endast 0,9 sek efter ledande Michel Brundin. När vi kom tillbaka till depån så höll jag utkik efter den gröna Golfen so startade 2 bilar efter oss. Då det dröjde länge innan någon bil dök upp började vi undra vad som hänt och när dessutom bilen som startade efter Valkyria och Robin kom in i depån så sprang jag frm till dom och frågade vad som hänt den gröna Golfen, "dom har rullat i början av sträckan" men det såg ut som att dom var ok var det vi fick höra. Eklund fick tag på Tobbe & Kattis som fått höra vad som hänt och var på väg ut för att kolla Valkyria, Robin och EDA. Nu gick luften ur oss och tankarna var långt gångna på att bryta och åka ut till olyckskorparna i stället men efter att ha pratat med dom i telefon beslöt vi att köra vidare.
Åk2, Trots dålig attack var vi ca 1 sek bättre än i första åket. Men vi ramlade ner till 4:e platsen.
Åk3, Nu försökte vi ladda om men det blev nog lite för mycket ladd och alldeles för lite tanke med körningen. Vi kom in fel i vissa svängar och missade dessutom en växel i en lång h5:a som säkert kostade oss lite tid. Ca:1 sekund till förbättrade vi oss men det räckte ju inte så långt när andra kapade flera sekunder på sina åk. Till slut hamnade vi på en 6:e plats vilket vi inte är nöjda med. Sedan var det dags att hämta Golfen i skogen och baxa upp den på släpet. Vi hoppas den är riktbar och att Valkyria gör ett nytt försök så fort som möjligt. Enligt de rapporter vi fått laddade hon som f.n från start och det kanske inte var riktigt rätt taktik, men vem minns en fegis?? ha ha. Nu laddar vi om för Bresontrofén på Lördag.

/ Edlund/

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0