Esab-rallyt 110618

Då har man äntligen varit ute i skogen och sprätt lite grus omkring sig igen. Denhär gången var det DM-tävlingen ESAB-rallyt som anordnades av Laxå MK i skogarna utanför Laxå.
Teamet denna gång bestod, som jag skrev i mitt förra inlägg, av mig (Leffe) i förarstolen, Conny "Ola-Conny" Råden i högerstolen, Jocke "Greger" Österström som service- och transportchef samt Matte Östlund som inhoppande servicegubbe.
Dagen började 06:30 då vi drog iväg från Upplands Väsby med hela ekipaget som lastats dagen innan. Conny plockades upp i Rönninge en halvtimme senare och vi styrde dragbilen mot Laxå. Under resans gång så laddade vi upp med rallyfilmer, som Conny tagit med sig, i DVD-spelaren vilket gjorde att tiden gick lite snabbare.
Framme i Laxå så lastade vi av och köade en kort stund i anmälan, sedan blev vidare till besiktningen där det för ovanlighetens skull kappt var någon kö alls, aldeles lagom för att vi skulle hinna få dit startnummer på dörrarna och videokameran i dess fäste. Besiktningen gick galant så vi åkte till serviceplatsen för att sitta av lite tid inför starten, ca 3 timmar senare... (Efteråt så kom vi på att vi hade hunnit åka ut till SS1 och kollat på alla A-förare och ändå haft gott om tid tillbaka till starten, men då var det ju för sent...)
Till slut så blev det då dags att åka ut till SS1 och en ganska kort TK-kö och vi slapp hoppa ur bilen för att få rätt tid i tidkortet. När vi kom ut på sträckan så visade det sig att våra farhågor om uppkörda och dåliga vägar var helt obefogade, trots att det var ca. 180 bilar som kört före oss så var vägarna riktigt fina. Detta höll i sig genom hela tävlingen förutom SS2 där det var riktigt spårigt bitvis, fast vi fick rapporter om att det varit spårigt där redan tidigt i startfältet så det var nog bara topplagret som var mjukt på den sträckan.
Vägarna inte bara höll ihop bra, de var riktigt roliga att köra också! Det var en bra blandning mellan smala och breda partier, långrakor och tighta hårnålar och allt därimellan.
För egen del så är jag riktigt nöjd med körningen, jag känner att jag vågar lita mer och mer på bilen och även på noterna. Conny läste lika bra som vanligt men var något tidig vid några tillfällen, kan bero på att han är van vid betydligt snabbare förare, och för ovanlighetens skull så tappade han bort sig vid 2 tillfällen men kom snabbt tillbaka. Tror vi missade totalt 5-6 noter. Den första missen var det nog jag som orsakade när jag kommenterade att en H2 mera kändes som en 3a vilket fick gjorde Conny tillfälligt förvirrad, men som sagt så var han snabbt med i matchen igen! På SS4 hade vi dock en liten nära-döden-upplevelse när jag kom lite fort in i en V3 och fick ett par retursladdar, men det redde upp sig, samt att jag bromsade på mig en gång så vi höll på att bli omkörda av oss själva.
Resultatet blev det bästa hittills (förutom en klasseger förra året tack vare andras misstag och avåkningar...) med en 9e plats i klassen av 13 imål (17 startade) och 106 av 127 totalt (175 startade). Jämfört med Grp.E C-förare som är ganska likvärdig fartmässigt så var jag bara 20sek. efter klassegraren.
Arrangörsklubben Laxå MK ska ha en stor eloge för en väl genomförd tävling. Trots 191 anmälda, varav 175 kom till start, så var det knappt någon väntetid i varken anmälan eller besiktning. Dessutom så blev det inte stopp på en enda sträcka trots att vi var bland de sista att gå ut.
Slälvklart ska servicegubbarna Jocke och Matte också hedras för att dom offrar en hel dag för att vi ska kunna leka ute i skogen.Tack grabbar!!
//Leffe

Tävlingsdax igen!

Nu är ungdomssektionen inom SE Motorsport anmälda till ESAB-rallyt som går i skogarna utanför Laxå den 18e juni.
Teamet kommer att bestå av mig (Leffe) i förarstolen och Conny "Ola-Conny" Rådén i högerstolen. Service och transport ansvarar Jocke "Greger/Spännbandet" Österström för och eventuellt får han hälp av Fribergs Rallyservice, men det är i skrivande stund inte bestämt.
Tävlingsrapport kommer som vanligt någon dag efter tävlingen...
//Leffe

RSS 2.0