Rally Gotland 2013

Japan avdelningen startade även i årets upplaga av Rally Gotland med målet att komma runt med hel bil denna gång :) med lite nya delar i växellådan som inte hade testat riktigt så var det en liten chansning.
 
Båten avgick på Torsdags kvällen från Nynäshamn och var framme i Visby strax efter midnatt (Hoppas att mamma inter läser detta ) .
Efter lite sömn och en ganska avslappnande dag så begav vi oss till tävlings området bisittare i år är Mattias Carlström från värdens bästa motorklubb MMK en ung kille som har skaffat sig mycke rutin då det gäller att rabbla noter.
 
Besiktning med obligatorisk ljudmätning gick utan bekymmer så med allt det praktiska ordnat inför tävlingen så var det bara att vänta en övning som vi är ganska bra på i rally värden.
 
Med start nummer 109 så räknade vi med att få åka i mörker rätt igen :) det hade hänt en avåkning på SS1 vilket gjorde att vi blev stående ganska länge innan vi fick rulla iväg dock inte till SS1 utan till SS 2 då 1an blev struken.
Svart som natten ute på sträckan ljusboxen var på men insåg att det var nog mest för synskull då det exter lyse som den levererade mar mycket blygsamt får nog önska mig lite nya lysen av tomten senare.
 
Då var äntligen dag 1 avklarad och nu kunde det bara bli bättre sent i säng för att någon timmes sömn.
Lördagen bjöd på kanonväder SS3 Tofta 1 fick vi åka utan respons då bilen inte ville gå som den ska felet hittades på servicen efetr sträckan en slang till vevhusvetilationen hade hoppat av slangen monterades till baka och nu funkade den som den ska.
Tofta är ju som alltid en super kul sträcka ca 2,5 mil lång med blandad karaktär skaönt att få börja dagen så körningen funkade hyggligt och noterna satt som en smäck.
 
SS4 ca 12 MIL transport för att åka ca 5Km SS men det fann nog en anledning till att dom drog iväg oss över halva ön :)
Även SS4 kändes bra nu borde vi ha klättrat några placeringar.
 
SS5 P18 Mycket publik då den går i anslutning till service platsen en knölig sträcka Grus asfalt omvart annat här var det nära att vi blev stående på tvären efetr en övergån från grus till asfalt med lite för mucket ladd.
(Det var förövrigt hit men inte längre som vi kom ifjol då ett styrstag tyckte att nu var det färdig åkt).
 
SS6 Tofte2 Samma sträckning som på morgonen livet är ju underbart :) 3,2,1 KÖR har insett att den lilla röda vagnen från Japan inte passar så bra på sträckor som Tofta som är riktigt snabb med på tok för låg utväxling så hänger inte bilen med det saknas ett antal Km/h i toppfart men vad gör väl det försökte krama ur så mycket jag kunde av bilen vi hann med en omkörning av bilen som startade 1minut före oss (inte varje dag man får göra det :) )
När vi senare tittade på tiderna så blev det faktiskt sämre tid på 6an än 3an kanske lite för försiktig på vissa delar men vi ville ju så gärna komma i mål vilket vi lyckades med.
 
Slut placeringen blev 45 totalt av 125 startande vilket vi får var nöjda med då jag bara har lyckats med att prestera 2st tävlingar sedan förra gången vi var över till ön.
 
Jag lyfter på hatten för Mattias Carlström som gjorde så att vi hittade runt samt till ALLA andra inblndade i SE-MOTORSPORTS äventyr och ett litet extra tack till Uffe Björnvad, Wladi på WRR Motor som gjorde det möjligt att komma till start överhuvutaget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0